Guide to Spectre [twtdota]

Nama pun comprehensive guide, so aku cover secara menyeluruh je, malas nak get into super duper detail.

Aku skip bende-bende simple.. So jangan expect 100% disuap.

——————SPECTRE—————————

Bila main Spectre ni, kene ingat yang dia antara hard carry
paling best, and in competitive gaming, banyak cara nak main
Spectre ni.

Usually, orang akan max 1st and 3rd.
Phase Boots, Vanguard, Radiance, Blademail (kalau perlu), Heart
dll.

Aku bosan Spectre mcm tu. Biasa Phase dgn Vanguard tu 10 minit, tapi
kalau sangkut nak Radiance, lebih 30 minit, dah boleh kalah kut.

Faham skill dia dulu.
1st ni : Spectral Dagger
Bila kau baling, ada line hitam tu en. Kalau enemy pijak, MS dia reduced.
Kau dapat extra MS for few seconds. And skill ni buat kau boleh tebus bukit
pokok-pokok etc. Penting!

2nd dia : Desolate
Kalau dia hit kerete kebal yang solo, hero-hero yang solo, dia tambah extra damage
pure tu, pedih, and tak di buang oleh evasion. Means, kalau dmg kau 200, kau hit
pa, kalau die block pun, dia still kene +60 dari desolate. Kalau kau hit, dia rasa 260!
awesome skill, senang nak clear jungler masa awal game.

3rd dia : Dispersion
Skill ni mcm blademail made in china. Sebab dia return 22% of incoming damage ikut jarak,
and lagi dekat, lagi pedih rasanya. Sebab tu usually orang tak 1v1 spec, deadly kut!
Kalau nak pun, kene ada jarak sikit.

4th ni ultimate : Haunt
Haunt ni dia kuarkan hantu-hantu yang mengekori. Dia boleh lompat, ganti kat mana-mana hantu
yang dia suka. Hantu tu ada delay 1 saat baru dia hit, and hantu tu ada 2nd skill so bahaya.

So, nak ajar few ways to Spectre.

1. Early-Participation!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nama pun early participate, means dia join awal. So, untuk Spectre mcm ni,

Skill Build

Priority 1st Skill, 3rd Skill 1 level je awal2, and then 2nd Skill.

Item Build

Phase Boots untuk better chasing ability
Urn untuk free charges and pure damage to enemy
Drum of Endurance
Blademail

and followup next item tu situational (decide sendiri!)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2. Solo Hard Carry
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bila main solo hard carry Spectre, tugas kau, peranan kau, besar. Kau kene
kalau boleh, aim nak clear supports pakai ulti je! How to do that?

Skill Build

Priority 2nd skill, 1st skill and 3rd skill balance

Item Build

Power Treads (extra hp, attack speed) // phase
Vanguard (later tukar Crimson) // skip
Radiance
Refresher
Diffusal Blade
Heart

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3. Wargod Spectre
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aku tak suka sangat farm sampai 80 minit baru join war, so aku paling faveret
build ni. Wargod? Sebab strong gila bila war.

Skill Build
Max 1st Max 2nd dulu

Item Build

Power Tread
Poor Man > Tukar Heart late game nanti
Drum > Tukar Manta late game nanti
SNY
Maelstorm > Mjolnir
Skadi

Skadi dgn SNY tu total slow, MS and AS. And spec mcm ni net nyawa 3.9k~4.2k.
Kebal nak mati. Tapi kaki pukul ah, bukan kaki mintak babysit. Kene bigball!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s