Guide to IO [twtdota]

IO

How to IO?
IO is one of the easiest hero nak pakai, sebab most of the time kerja kau just stick dgn carry,
tether dia and kawal 3rd kau properly.

Skills :

1. Tether >
Skil ni yang kuar tali tu and then ikat dgn kawan. Dia buat regenerative jadi twice faster, and kalau
io tu tak dalam state of fully healed, dia akan share whatever regenerative, senang citer, botol dn
sebagainya. Best skill. Oh, kalau enemy langgar, kene slow. Usually orang ambik ni 1/2 level je.

2. Bola-bola kecil (tak igt nama, ngantuk) >
Skil ni yang kuar the small wisp tu, and bende dia tak sakit sgt kalau langgar satu2, dia guna sebagai
harrassin support from far in lane je. Tapi, kalau masa teamfight, dgn short cooldown bende ni, damage
dia antara paling annoying, plus dia ada small vision to scout in jungle kut!

3. Overcharge >
Bende ni yang sakit, dia drain hp and mana persec, tapi best part is, dia tambah 25% damage reduction,
lebih kurang mcm BB punya 3rd skill. Sebab tu combo BB+IO ni pedih kut, plus movement speed pun ada.
Apa-apa extra bonus yang ada dekat Io, kalau dia tengah tether, dia akan share. So max 3rd lepas 2nd.

4. Relocate >
Best short tp skills! Macam mana nak guna dia easily? Tether, and then click relocate dkt minimap or mana2.
Macam mana nak insta bawak kawan in war for saving? Tekan je relocate base, carik kawan tu, terus tether dia,
nanti terus IO tgh2 tertarik dkt kawan, poof dah sampai rumah. Try and error dkt bots yea?🙂

Io punya item build ni lebih kurang fenix sikit, so pepandai adjust, bagi yang fenix player.

Io tak banyak cara main sangat.. or ada banyak tapi aku je tak tahu. Usually, if I play IO,
item build dia tak tukar, always gini.

1. Power Treads / Arcane (kalau team kau tak mana dependent, aku pt je..)
2. Meka / Urn (Kalau mid aku jenis bukan meka, aku meka.. tu pun 25 minit hehe)
3. Urn (wajib oh, salah satu offense untuk io, plus kalau dia heal diri sendiri while tether, regen tu,
orang yang ditether dapat, and tak terdispel. so sama mcm kita urn dia tapi tak kene dispel :))
4. Heaven – Io ni senang mati kalau tak kene ff, so dengan heaven ni at least enhance defensive dia, at the
same time, boleh guna as protection for hitter.
5. usually sampai sini, game dah menang/kalah. haha. tapi kalau nak go more, hex is always the best option!
6. bloodstone! like always, free healing if u die.
7. and luxuries lain tu fikirin sendirin.

Usually kalau aku main IO ni, early stage, aku tgk youtube… since aku tether, pastu tgk yt.. tether balik,
yt balik… tapi kalau nak mahir, focus ah. tether, and then kawal deny etc etc. Jangan kasi over pushed!

and usually, kalau kene hero mcm blinkers, try tether lepas dia go. Macam PA, dia jump dulu, pastu bagi
dia pergi belakang enemy and then tether. and then overcharge and easy kill!

same goes with riki, easy kill every time sebab imba attack speed and slows combined!

kalau nak go IO tiny, try search youtube, how to double stack radiant camp with io. Mahir yang tu, tiny ez
fat, ez game.

Tak tahu nak share apa sangat pasal IO ni, dia ni tak susah sangat.. just kene kawal diri. Jgn ward solo weh,
kalau hampir2 kene catch, carik lah mana2 hero/creep, cepat2 tether, lari opposite way and then relocate dkt
kawan yang boleh sapu your hunter tu.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s