Knife

Hello, this is a posting about knife, what I know of em, and what’s their speciality! Asal-usul knives (and taktikal one at that, too) Knife ada terbahagi kepada beberapa bahagian, tapi setakat yg aku tau, ada 2 major kategori. Utility Knife Combat Knife Jadi padia utility and combat knife ni? Pabeza dia? Bagi aku, semua…

Ransomware WannaCrypt

Oh hello guys, hari ni aku nak cerita sikit pasal RansomWare WannaCrypt, or WannaCry, or virus RansomEncrypt ni. So first thing bagi yang tak faham langsung pasal komputer, ware ni ialah shortcut kepada software. And usually “name” combined with “ware” ni define what type of software virus bendanya. Contohnya: Malware tu maksudnya dia jenis Malicious yang…

Blue Whale Challenge

  Ini ialah posting yang aku buat dari thread yang aku baca dari Twitter, diresearch oleh The Lutfi Azmi, @twt_lutfi so aku just tambah apa yang aku tahu and most material adalah aku ambil dari dia dengan permission dia. How it all started.. [click on picture to enlarge it] So, summary dia, Blue Whale Challenge…

Mandela Effect

  So aku rasa Mandela Effect ni ramai tak pernah dengar lagi cerita pasal dia. Tapi aku cerita sebagai perkongsian ilmu and at the same time, dia ada continuation or lebih tepatnya, kemungkinan besar dia ada satu pertalian kecil dengan posting aku sebelum ni yang bertajuk Time Travel. Posting Time Travel yang aku buat tu betul-betul sebelum…

Time Travel

Hi, since aku dah selesa buat posting dalam bahasa Melayu, aku rasa I’ll be continuing posting this way, with mixture of bahasa and English. Okay so ni ada satu video aku jumpa melalui sharing kengkawan di Facebook, Brian Cox cerita pasal theory of Time Travel. Aku pun nak kemukakan pendapat tentang time travel. By definition…

Deepweb: All About It

Untuk sulung kalinya (ceh!) aku akan membuat posting dalam Bahasa Melayu mix English. Bukan apa, sebab aku tengah nak pancing korang masuk baca blog aku, tapi maybe ramai seems tak entertained, jadi aku rasa ada beberapa faktor. Mungkin content aku, or mungkin cara penulisan aku, or mungkin bahasa inggeris susah nak faham sikit, or faktor…

A Piece of Me

This song is stuck in my head on Endless Loop. Do you see the little green (1) marker there? Yes, I am stuck on this song. I first heard it on Nick Bunyun’s channel on his Twitch’s subscribers notification music, when he plays CS:GO. I fell in love with it so bad. So you want…

Money, money, money!

Hello guys! It’s me again, your favorite boy, Nickosama is back in the town with brand old tactique to make money! (Well money actually can’t be made but uh, well, uh, you get what I mean!) Okay so here is it: Ever wonder why pages and blogs such as SiakapKeli, OhBulan!, Penmerahdotcom etc make such…

Countrymen

Hello. I am writing this as I am sitting in the corner of Burger King’s outlet with a friend. I witnessed a horrible attitude my fellow countrymen had in the commuters, at the staircase and escalator, and I decided to write on impulse. I was watching bunch of foreigners were trying to get out of…

Taking Advantage

Hi, so yesterday I wrote about the unfortunate boy whom fell victim of being lashed with rubber pipe. A little bit about me, I myself have a numerous numbers of WhatsApp groups, and I read in one of advertising groups about this product. He was talking about the boy’s leg on how it is bad…

Torture

I always thought that being tortured is something that horrendous and terrible. My condolences to the family of Muhd Thaqif. Apparently, the diary he wrote truly touched my heart and I can’t bear the fact that he can still write his struggles and conveying his pain to the Almighty God. I hope you are resting…

Safety Compromised

Today I want to teach something about your safety on social media. The formula is: When (user_x) use (something) for (price ==  null), (user_x) is the (type = product) When you are using Facebook for free, you are the product. When you are using YouTube for free, you are the product. So, applying these formula, there…